onsdag 22 april 2009

Valparna på veterinärbesök




Egentligen skulle jag varit hos veterinären i fredags för valparna blev 8 v i lördags men hon ringde o ombokade min tid så idag har vi varit där. Alla valparna är nu vaccinerade, chipmärkta, veterinärbesitigade (samtliga utan anmärkning) o ögonspeglade (samtliga utan anmärkning). Det har aldrig någonsin varit något fel på någon kromfohrländervalps ögon som jag har födit upp, men det är ju ingen garanti för att det alltid ska vara bra. Vill det sig illa så åker jag hem med ett mindre antal valpar än jag kom dit med. Det känns alltid så Bra när det är bra. Alla hanarna har testiklarna nere, det är också otroligt att det är så varje gång. De är väldigt tidiga kromfohrländer o enligt min erfarenhet av rasen så är det väldigt ovanligt att de är krypto-/monochida. Har ju enbart fått hanvalpar med "stenarna". Så nu är barnen leveransklara. Måste ju tillägga att de var jätteduktiga hos veterinären o charmade alla.

6 kommentarer:

Inger L sa...

En suck av lättnad!! Vi kommer på lördag och hämtar "Teddy".

Cina sa...

Men det är väl solklart att dessa små juveler charmar en hel veterinärkår om de får syn på dem!....... Fast jag gillar ju colliesarna mer förståss .....
Önskar dig en bra dag Nina!

Dreamwishes sa...

Tack Cina! Även jag önskar dig en Bra dag.

Åsa sa...

Jag hoppas jag missförstod - avlivar du valpar emd ögonfel? Det räcker väl att man inte avlar på dem?
Vänligt men bestört
Åsa

Dreamwishes sa...

Hej Åsa!

Nej jag har aldrig behövt göra det, tack o lov! För många år sedan så fick jag en collievalp som hade näthinneavlossning (=blind) på ena ögat och ett stort centralt colobom på det andra ögat (=stor risk att bli blind på ögat) Där undrade jag om hon skulle tas bort men ögonspecialisten tyckte man kunde chansa på att ögat skulle hålla. Om en valp har så kraftiga fel att den är blind eller kommer att bli blind, tja då får man som uppfödare ta ställning till hur man ska göra.

Perro de Agua Espanol, Barbet och Kromfohrländer sa...

Grattis till en härlig och frisk
kull Carina:) De är sååå söta på korten! synd att det inte var läge att åka förbi hos Dej!
och Lycka till alla valpköpare som
får så fina valpar!
kram från Nillan